Støyskjermer: Løsningen for effektiv støyreduksjon

Hvis du bor i nærheten av en støyende vei, plages av støy fra en varmepumpe eller er nabo til en bråkete bedrift, vet du alt om mangelen på fred og ro i hverdagen. Langvarig støy kan faktisk føre til stress, søvnforstyrrelser og i verste fall alvorlige sykdommer.

Se videoen vår for å lære mer om støyskjermer, eller scroll ned for å lese mer 👇:

Hva er viktigst for deg når du skal velge støyskjerm?

Når du har bestemt deg for å investere i en støyskjerm, må du vurdere hvilke faktorer som er viktigst for dine behov. Her er noen spørsmål du bør ta stilling til:

👉 Hvor effektivt skal gjerdet dempe støyen?

👉 Hvor kommer støyen fra?

👉 Hvor er det viktigst å redusere støyen?

👉 Skal gjerdet være pent og passe godt inn i omgivelsene?

👉 Hvor høyt skal støyskjermen være?

👉 Hva bør støyskjermen koste?

Når disse spørsmålene er besvart, kan du begynne å velge mellom de ulike typene støyskjermer og planlegge det nye gjerdet. Hos Poda tilbyr vi flere typer støyskjermer som kan tilpasses dine spesifikke behov, slik at du får den beste gjerdeløsningen

Beskytt deg mot skadelig støy med et støygjerde

Et støygjerde, også kjent som et støydempende gjerde, lydgjerde, støyskjerm eller lydisolert gjerde, beskytter mot skadelig støy fra trafikkerte veier, jernbanespor, industriområder og andre støykilder. I tillegg til å redusere støy fra eksterne støykilder, kan et støygjerde også være effektivt for å skjerme interne støykilder, for eksempel varmepumper eller maskiner. På den måten minimeres sjenerende støy for både deg og naboene dine.

Hos Poda tilbyr vi flere typer støydempende gjerder. De fleste lukkede gjerder har en viss støydempende effekt fordi de reflekterer lyd. Dette gjelder både tregjerder som vårt Lund hagegjerde, komposittgjerder og andre tette flåtegjerder🌲

Les mer om Lund hagegjerde her

For mer effektiv støydemping trenger du gjerder som er spesialdesignet for å dempe støy. Disse gjerdene fungerer ved å absorbere lyd. Her tilbyr vi Podas eget støygjerde; DeciFence® - en økonomisk og «upcycled» løsning. Hvis du vil ha et støygjerde med dokumentert lydabsorpsjon, kan du velge Rockwool®s Noistop®, som finnes i to ulike grunnversjoner.

Hvilken type støyskjerm er best?

Generelt sett finnes det to typer støyskjermer: reflekterende og absorberende. Reflekterende støyskjermer reflekterer lyden tilbake mot kilden, mens absorberende støyskjermer absorberer lyden. Valget av støyskjerm avhenger av dine behov, men vi anbefaler generelt absorberende støyskjermer fordi de reduserer støyen effektivt og ikke sender støyen tilbake med ekstra kraft mot naboen.

ROCKWOOL® Noistop®, dokumenterte støyskjermer

Hvis du er ute etter en veldokumentert støyskjerm, tilbyr vi to forskjellige versjoner av støyskjermer fra Rockwool som dekker ulike behov:

  • Noistop® Steel

Noistop Steel er ideell for krevende bruksområder takket være den sterke, lydisolerende Rockwool steinullkjernen, som er hele 11 cm tykk. Denne ekstra tykkelsen gir eksepsjonell lydisolasjon, noe som gjør Noistop Steel perfekt til å dempe lyd fra industriområder, maskiner og andre høye lyder.

Les mer om Noistop Steel her

  • Noistop® Essential

Noistop Essential er en mer elegant støyskjerm, spesielt egnet for private hager og eiendommer. Den har en kjerne av 6 cm Rockwool steinull som effektivt reduserer støy rundt eiendommen. Noistop Essential kan utstyres med trepanel, noe som gir den et virkelig tiltalende utseende som passer godt inn i den private hagen eller eiendommen.

Les mer om Noistop Essential her

Begge Noistop-versjonene kombinerer robust galvanisert stål med en stabil kjerne av Rockwool steinull, noe som gir en typisk levetid på over 30 år. Vær imidlertid oppmerksom på at holdbarheten avhenger av det spesifikke miljøet der gjerdet skal plasseres. Kjernen av steinull i Noistop-gjerdene er dekket av et sterkt gitter som gjør det mulig for klatreplanter å vokse opp og dekke gjerdet. Dette skaper en naturlig og tiltalende gjerdeløsning som passer godt inn i naturen og gjerdets omgivelser 🏡🌳

Poda DeciFence®, støygjerde i tre

Hvis du er på utkikk etter et mer økonomisk støygjerde med fokus på innovasjon og miljø, er Podas eget støygjerde, DeciFence, det perfekte valget. Den støyabsorberende kjernen er laget av glassfibre som kommer fra for eksempel utrangerte vindturbinblader, basert på prinsippet om «upcycling». «Upcycling» betyr at materialer som ellers anses som avfall, får ny verdi. Det skåner miljøet, og sammenlignet med andre materialer får du et støygjerde som skadedyr ikke ønsker å bo i.

Miljøtankegangen fortsetter i gjerdemodulene, som er laget av varmebehandlet tre. Varmebehandlingen gir gjerdet en lengre levetid uten bruk av kjemikalier. Kombinasjonen av disse materialene gjør DeciFence til et økonomisk alternativ sammenlignet med andre typer støygjerder. Samtidig passer det naturlige treutseendet perfekt inn i den private hagen eller eiendommen.

Les mer om DeciFence her

Plassering av støyskjermer

Plasseringen av en støyskjerm er avgjørende for å redusere støy fra naboer, trafikkerte veier, varmepumper eller andre støykilder på en effektiv måte. En god tommelfingerregel er at hvis du kan se støykilden, kan du også høre støyen. Derfor er det et godt prinsipp å planlegge plasseringen og utformingen av gjerdet slik at støykilden ikke lenger er synlig. Et riktig plassert støygjerde fungerer også som en skjerm mot nysgjerrige blikk - det bidrar også til å øke roen og privatlivet i hagen din.

For å få best mulig effekt bør gjerdet plasseres så nær støykilden som mulig, f.eks. langs grensen til naboen eller i umiddelbar nærhet av en trafikkert vei.

Hvis det ikke er mulig å plassere gjerdet i nærheten av støykilden, kan det alternativt plasseres i nærheten av det området der du er plaget av støyen, for eksempel rundt en terrasse. Hvis du ønsker å minimere støyen fra for eksempel en varmepumpe, kan det også være en god idé å sette opp et støygjerde rundt varmepumpen. Plasseringen av gjerdet avhenger derfor mye av dine behov og forholdene på stedet.

Sette opp et støygjerde

Å montere et støygjerde er en omfattende oppgave som krever nøye planlegging og utførelse for å oppnå maksimal støyreduksjon.

Selv om det kan virke fristende å gjøre det selv, krever det kunnskap om de akustiske forholdene rundt støykilden og stedet som skal beskyttes mot støyen. Det er også viktig at støyskjermen monteres riktig, noe som er et tungt og vanskelig arbeid uten spesialmaskiner og riktig utstyr.

Hos Poda tilbyr vi både profesjonell rådgivning og profesjonell montering av støyskjermen. På den måten slipper du å sette deg inn i alle detaljer, og du er sikker på å få et godt resultat. Hvis du har spørsmål eller ønsker et tilbud på støyskjermer, står vi klare til å hjelpe deg. Kontakt ditt nærmeste Poda-senter her

Hvorfor velge Poda?

Flere tiår med erfaring

Nøkkelferdige løsninger

Vi tar vare på miljøet

Garanti for kvalitet